Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Szénhidrát csökkentett Puncs Szelet recept

A recept értékelése: 3,4 pont
  • 75 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 2 665 alkalommal

elkészítve: 53 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Deák Alexandra

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztához tojásokat ketté választjuk . A fehérjét csipet sóval és a erittrittel kemény habbá verjük. Bele rakjuk a tojásokat, és a többi hozzávalót kemény tésztát kell hogy kapjunk amit 3 részre kell osztani ! 3 lapot sütünk egyik nem baj ha kicsit vastagabb ez kerül a töltelékbe. 25x35 centis tepsibe tesszük a lapokat ,és kisüssük kb 15-perc (aranybarnára) !
A vastagabb lapot szétmorzsoljuk nem muszály teljesen kihülnie . Tejjel leforázom , hozzá adom a többi hozzávalót ! Megtöltöm a lapokat zsírpapírt rakok rá, és egy éjszakán át nehezéket kell rárakni , hogy jól össze préselődjön! Mázhoz porcukrot meg a málnaszörpöt csomómentesre keverem ,és a tetejére kenem másnap mikor össze préselődött a tésztánk ! Ha megdermedt szeletelve tálaljuk !

sütési idő: 15 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

2 tojás
15dkg eritrit
3 ek tejföl
20dkg vaj
45 dkg Diabestar Süteményliszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaniliás eritrit
1 citrom reszelt héja
Töltelékhez:
2 dl 1,5% tej
1 csomag vaniliás eritrit
2 ek zsírszegény kakaó
3 ek baracklekvár
2 ek feketekávé
0.5 dl rum
3 evőkanál diawellnes porcukor helyetesítő
5dkg puha vaj
Mázhoz
30 dkg porcukor helyetesítő
0,5 dl málnaszörp

Kövess minket a Facebookon is!