megtekintve: 6 405 alkalommal
elkészítve: 114 alkalommal megfőztem én is
A tésztához egy tálban a lisztet, a szódabikarbónát, sót és a fahéjat összekeverjük, egy másikban pedig a vanília aromát, cukrot és olajat. Utóbbihoz egyesével adagolva hozzáadjuk a tojásokat, és simára keverjük.
A nedves hozzávalókhoz kettesével kanalazva hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, végül a zúzott diót, apróra vágott mazsolát és a reszelt répát.
Előmelegített sütőben, 5 részletben, sütőpapírral bélelt 20 centis kapcsos formában 180 C°-on 30 perc alatt készre sütjük, sütőrácson teljesen kihűtjük.
A krémhez a mascarponet 5 ek cukrászhabbal, a bourbon vaníliával és a fahéjjal elkeverjük, majd a többi cukrászhabbal kemény habbá verjük.
A tortalapokat rétegezzük a krémmel, majd a maradékkal bevonjuk a tortát.
Tetejét habhalmocskákkal, marcipán répácskákkal díszítjük, oldalát zúzott dióval szórjuk meg.
Hűtőbe tesszük, és 2 órát dermedni hagyjuk, majd hűtve fogyasszuk.
sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés
Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)
Tészta:
250 g finomliszt
2 tk szódabikarbóna
1 kk só
1 ek fahéj
290 ml napraforgó olaj
200 g barna cukor
15 ml vaníliaaroma (1 ek)
4 db tojás
300 g sárgarépa
100 g dió (zúzott)
80 g mazsola (apróra vágott)
Krém:
250 g mascarpone
500 ml növényi habtejszín
1 ek fahéj
15 ml vaníliaaroma (Bourbon)