Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Fonott édes perec recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 30 min
  • közepes
  • olcsó

megtekintve: 2 279 alkalommal

elkészítve: 16 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Elkészítés: a tejet a cukorral langyosra melegítjük belemorzsoljuk az élesztőt felfuttatjuk.

A felfuttatott élesztős tejbe bele szitáljuk a lisztet,bele ütjük a a tojások sárgáját ,csipet sót elkezdjük összeállítani a tésztát.

Ha már összeállt a tészta akkor az olvasztott vaj olaj keverékét apránként bele dolgozzuk a tésztába.

Addig dagasztjuk amíg elkezd hólyagosodni és elválik az edényfalától és a kezünktől.

A tészta tetejét enyhén meglisztezzük letakarjuk konyharuhával kb 30 percig meleg helyen kelesztjük.

Ha megkelt a tészta akkor nyolc felé vágjuk ,vagy kézzel tépjük. kis cipókat formázunk ,majd egyesével hosszú rudakká sodorjuk olyan hosszú legyen mint a nyújtó deszka hossza .

Majd kettős fonást készítünk belőle és a végüket összeillesztjük kicsit össze csípjük.

Tepsibe rakjuk felvert tojással megkenjük a tetejét ismét 25 percig kelesztjük.

Ha megkeltek a perecek akkor ismét lekenjük 180 c sütőbe toljuk 20- 25 percre szép pirosra sütjük.

sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

A keltésztát nagyon kik kell dolgozni és keleszteni.

Hozzávalók

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dl tej, 2 tojás sárgája, 1 marék cukor, csipet só, 3 dkg élesztő,10 dkg vaj, 1 teáskanál olaj,1 db egész tojás

Kövess minket a Facebookon is!