Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Tonhalas-paradicsomos tészta recept

A recept értékelése: 3,5 pont
  • 60 min
  • egyszerû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 2 520 alkalommal

elkészítve: 47 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Elkészítése

A vöröshagymát és a friss bazsalikomlevelet vágjuk fel apróra. A sűrített paradicsomot keverjük simára a vízzel.

Egy edénybe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.

Amikor már kellően üveges, nyomjuk hozzá az egyik fokhagymagerezdet, keverjük össze, majd öntsük fel a paradicsomlével.

Ezután szórjuk meg egy csipet cukorral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a szárított és az apróra vágott friss bazsalikomot, az egészben hagyott fokhagymagerezdet, majd néha megkeverve főzzük kb. 20 percig.

Közben a tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük le, és alaposan csepegtessük le.

A közben elkészült paradicsomos szószból vegyük ki az egész fokhagymagerezdet, majd botmixerrel pépesítsük.

Ezután öntsük rá a tésztára, majd alaposan forgassuk össze.

Végül adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett tonhalat, majd óvatosan, hogy a halhús kevésbé törjön, forgassuk össze.

főzési idő: 30 min

Személyes jó tanács

Tálaláskor szedjük tányérra az elkészült tésztát, majd friss bazsalikommal megszórva kínáljuk.

Hozzávalók

15 dkg penne tészta
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl sűrített paradicsom
1 dl víz
csipet cukor
1 mk szárított bazsalikom
6-8 levél friss bazsalikom

őrölt színes bors
2 ek olívaolaj
2 db tonhalkonzerv (sós lében)

Kövess minket a Facebookon is!