megtekintve: 11 318 alkalommal
elkészítve: 274 alkalommal megfőztem én is
1., Egy magasabb falú tálba (az állvány edény részébe) beleteszem az összes nedves hozzávalót.
2., Kézi mixerrel kb. 25-30 percig habverőzöm, érdemes a talpat-tartót használni. Ha jól megnőtt, tilos tovább folytatni, mert összeesik!
3., Előmelegítem a sütőt.
4., A 120 g darált mandulát apránként rászórom a nedvesre, és kézi habverővel elkavarom. Nem baj, ha itt-ott csomós, a lényeg, hogy a habot ne zúzzam össze!
5., Teflonos kapcsos tortaformát (átmérő: 26 cm) használok:
- felolvasztok a mikróban kb. fél hüvelykujjnyi Rama sütőmargarint, és kikenem vele a forma alját,
- megszórom a tepsi alját durumbúzaliszttel.
6., Előmelegített sütőben, kb. 5-ösön kb. 30 percig sütöm. Nem nyitogatom közben!
7., Érdemes egy tálcára átügyeskedni a tésztát, és ott díszíteni.
sütési idő: 30 min
hőfok: 225 °C
sütési mód: alsó sütés
Fel lehet dobni a következőkkel:
- a kisütés után savanykás ízű (tehát ne pl. barack, de az erdei gyümis jó!) diétás lekvárral megkenni
- kihűlés után tejszínhabot rátenni
- diétás édes túrókrémmel befedni
- öntetet készíteni a tetejére
- az öntetet mandulával/dióval/mogyoróval megszórni
További diétás receptek:
dietasmindennapok.blogspot.hu
facebook.com/dietasmindennapok
- nedves hozzávalók:
6 egész tojás
6 evőkanál édesítőpor
3 evőkanál víz
1,5 evőkanál folyékony édesítőszer
- száraz hozzávaló:
120 g darált mandula
- tepsibe:
kb. fél hüvelykujjnyi Rama sütőmargarin a tepsi kikenéséhez
durumbúzaliszt a kilisztezéshez