megtekintve: 9 922 alkalommal
elkészítve: 269 alkalommal megfőztem én is
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Könnyen nyújtható, rugalmas tésztát kell kapnunk.
4 cipóra osztjuk. 25 × 38 cm-esre nyújtjuk, sütőpapírral fedett lemez tepsiben 4 lapot sütünk, egymás után. Világosra sütjük, kb. 12-15 perc alatt megsül 180°C-on.
A krémhez a lisztet a tejjel és a cukorral simára keverjük, majd sűrű péppé főzzük, kihűtjük.
A kihűlt főzött krémhez hozzákeverjük a szobahőmérsékletű vajat, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, majd jól kihabosítjuk.
A kihűlt süteményt betöltjük:
Egy nagyobb téglalap alakú tálat kikészítünk, s erre rakjuk a tésztát. 1 lap, erre jön a krém
fele, majd megint 1 lap, erre kenjük a lekvárt, megint 1 lap, erre kenjük a maradék krémet, majd az utolsó lapot is rátesszük.
Pár órára hűtőbe rakjuk, de legjobb, ha egy éjszakára. Porcukorral megszórva tálaljuk.
főzési idő: 10 min
sütési idő: 60 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
1 tojás
15 dkg vaj
1 mokkáskanál szódabikarbóna
15 dkg porcukor
40 dkg liszt
2 dl tejföl
Hozzávalók a krémhez:
4 dl tej
4 evőkanál liszt
2 citrom leve és reszelt héja
25 dkg vaj
5 dkg cukor
kb. 5 evőkanál baracklekvár a középső lap töltéséhez
Porcukor a felszeletelt sütemény tetejére