Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Citromszelet recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 3 449 alkalommal

elkészítve: 66 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Katrin

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Könnyen nyújtható, rugalmas tésztát kell kapnunk.
4 cipóra osztjuk. 25 × 38 cm-esre nyújtjuk, sütőpapírral fedett lemez tepsiben 4 lapot sütünk, egymás után. Világosra sütjük, kb. 12-15 perc alatt megsül 180°C-on.

A krémhez a lisztet a tejjel és a cukorral simára keverjük, majd sűrű péppé főzzük, kihűtjük.
A kihűlt főzött krémhez hozzákeverjük a szobahőmérsékletű vajat, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, majd jól kihabosítjuk.

A kihűlt süteményt betöltjük:
Egy nagyobb téglalap alakú tálat kikészítünk, s erre rakjuk a tésztát. 1 lap, erre jön a krém
fele, majd megint 1 lap, erre kenjük a lekvárt, megint 1 lap, erre kenjük a maradék krémet, majd az utolsó lapot is rátesszük.

Pár órára hűtőbe rakjuk, de legjobb, ha egy éjszakára. Porcukorral megszórva tálaljuk.

főzési idő: 10 min
sütési idő: 60 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

1 tojás
15 dkg vaj
1 mokkáskanál szódabikarbóna
15 dkg porcukor
40 dkg liszt
2 dl tejföl

Hozzávalók a krémhez:
4 dl tej
4 evőkanál liszt
2 citrom leve és reszelt héja
25 dkg vaj
5 dkg cukor

kb. 5 evőkanál baracklekvár a középső lap töltéséhez

Porcukor a felszeletelt sütemény tetejére

Kövess minket a Facebookon is!