megtekintve: 15 307 alkalommal
elkészítve: 168 alkalommal megfőztem én is
4 tojássárgáját kikeverem 250 g porcukorral. Felváltva belekeverek 1 dl olajat és 1 dl vizet, majd 250 g lisztet és 1/2 csomag sütőport.
Ezután óvatosan hozzáadom a kemény habbá felvert 4 tojásfehérjét.
Végül a masszát kettéosztom és az egyik felét elkeverem 1 ek kakaóporral.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm a fehér masszát, majd arra ráöntöm a kakaósat, kicsit összekeverem a kettőt.
A tetejét megszórom durvára darabolt dióval, erre kiskanállal rárakom a lekvárt.
Tűprópáig sütöm.
sütési mód: alsó sütés
Anyósomnál ettem ilyent, ez volt a nagy kedvencem, mindenképpen ki akartam próbálni. Ez volt az első kíséreltem, ezért csak a felére tettem lekvárt és diót, nem tudtam nem süllyednek-e le, de fent maradtak, így legközelebb bátrabb leszek
4 db tojás
250 g porcukor
1 dl olaj
1 dl víz
250 g liszt
1/2 csomag sütőpor
1 ek kakaópor
dió (ízlés szerint)
szilvalekvár (ízlés szerint)