megtekintve: 11 116 alkalommal
elkészítve: 254 alkalommal megfőztem én is
Elkészítése:
Nokedli:
A lisztbe beletesszük a sót és a tojásokat, majd elkeverjük. Felforralunk egy fazékba vizet és a tésztát nokedli szaggatón beleszaggatjuk. Leszűrjük ha megfőtt.
A 4 db csirkecombhoz a páclé hozzávalóit össze keverjük és jól bekenjük vele. Pihentetjük ezután 30 percig.
A burgonyát megfőzzük sós vízbe.
A kis fejhagymát kis kockákra összevágjuk és olajon megdísztoljuk és amikor majdnem készen van rávágjuk a petrezselyem zöldet, rátesszük az ételízesítőt és elzárjuk a gáz. Összeöntjük a burgonyát és a nokedlit.
Ezután a csirkecombokat 200 c fokon pirosra sütjük kb 40 percig.
És tálaljuk.
Elkészítési idő: 60 perc
Adag: 4 fő
Ár: 1200 ft
sütési idő: 25 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: alul-felül sütés
-
Hozzávalók:
-1 kg burgonya
- 1 kisfej hagyma
-0,5 dl olaj
- 1 fél csokor petrezselyem zöld
-1 teáskanál só
-1 teáskanál ételízesítő
Páclé hozzávalói:
-4 csirke comb
- 1 evőkanál csípős piros arany
- 1 evőkanál olaj
- egy csipet só
Nokedli:
-30dkg liszt
-1 mokkáskanál só
-2 tojás