megtekintve: 4 884 alkalommal
elkészítve: 108 alkalommal megfőztem én is
A csirkemellet enyhén sózzuk be, és tegyük félre.
A cukkinit ízlés szerint daraboljuk fel, a lila hagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel.
A mascarponéhoz adjuk hozzá a mustárt, az apróra vágott kakukkfüvet és petrezselyemzöldet, egy teáskanál sót, majd keverjük alaposan össze. Ezután vastagon kenjük rá a csirkemellre a fűszeres krémsajtot. (Én előző este előkészítettem a húst, majd sütésig a hűtőbe tettem.)
A tepsit kenjük ki a zsírral, majd helyezzük bele a fűszeres-krémsajtos csirkemelleket. Ezután rakjuk köré a feldarabolt cukkinit, és a felszeletelt lila hagymát, öntsük alá a bort, majd fedjük le alufóliával. (bor helyett vizet is önthetünk alá)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk 40-45 percig.
Amikor a hús és a zöldségek puhára párolódtak vegyük le a fóliát, tegyük vissza a sütőbe, és süssük még 10-15 percig, hogy egy kis szít kapjon a hús is, és a zöldségek is.
sütési idő: 45 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: légkeverés
Ameddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerinti köretet.
2 db csirkemellfilé
25 dkg mascarpone (v. krémsajt)
1 ek dijoni magos mustár
1 db zsenge cukkini (sárga v. zöld)
2 db lila hagyma
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
1 tk kakukkfű
só (ízlés szerint)
0,5 dl fehérbor (v. víz)
2 ek sertészsír (v. étolaj)