

megtekintve: 7 907 alkalommal
elkészítve: 141 alkalommal megfőztem én is
A krumplit megpucolni, apróra felkockázni, majd enyhén sós vízben puhára főzni. Ezután leszűrni, krumplinyomón átnyomni, majd kihűteni. (a kihűlt krumpli kevesebb lisztet vesz fel, és könnyebb vele dolgozni)
Amikor már kihűlt a krumpli megszórni kb. ugyanannyi liszttel, egy csipet sóval, és hozzáadni a villával kissé felvert tojást.
Ezután elkezdeni összegyúrni, és amennyiben szükséges apránként még lisztet adni hozzá. Egy jól nyújtható tésztát kell kapni, amely már nem ragad a kezünkhöz.
Lisztezett felületen kb. 1-cm vastagságúra kinyújtani a tésztát, majd kb. 2cm-es csíkokra felvágni. Ezután a csíkokat szintén kisebb darabokra felvágni, majd a tenyerünkkel összesodorni, hogy nudli formája legyen.
Egy edénybe vizet forralni, majd a forrásba lévő vízbe beletenni a nudlikat. Megvárni még feljönnek a víz tetejére, majd pár perc alatt készre főzni. (közben többször megkeverni)
Ezután leszűrni, majd hideg vízzel leöblíteni, és jól lecsepegtetni.
Egy edénybe olajat hevíteni, majd rátenni az alaposan lecsepegtetett nudlit, picit megsózni majd összeforgatni.
Ezután rászórni a porcukorral, vaníliás cukorral és a reszelt narancshéjjal összekevert darált mákot, majd fakanállal jól összeforgatni, összemelegíteni.
főzési idő: 25 min
Tálaláskor a tányérra szedett nudlit ízlés szerint még porcukorral megszórni, és úgy kínálni.
Hozzávalók a tésztához:
4 db krumpli
liszt (amennyit a tészta felvesz majd)
1 db tojás
csipet só
Hozzávalók a szóráshoz:
10 dkg mák (darált)
porcukor (ízlés szerint)
1 db vaníliás cukor
reszelt narancshéj (el is hagyható)
2-3 ek olaj