megtekintve: 9 321 alkalommal
elkészítve: 232 alkalommal megfőztem én is
1.Egy 2 literes fazékba felrakjuk a vizet forrni.Beletesszük a reszelt citromhéjat,vaníliás cukrot,fahéjat,szegfűszeget,cukrot és egy csipet sót.
2.Amikor forr a víz belerakjuk a kimagozott meggyet.(Én most fagyasztott meggyet használtam). Kb.2 percig forraljuk,majd a tűzről levéve botmixer segítségével pürésítjük a meggyet,majd visszatesszük a tűzre.Megvárjuk még újra forrni kezd.Addig a tejszínhez keverjük a keményítőt,és besűrítjük vele a levesünket.
3.Tálaláskor reszelt marcipánt szórunk a tetejére.
főzési idő: 20 min
Akár friss meggyből,de ilyenkor télen fagyasztottal is ajánlom! Ki hogy szereti,hidegen,melegen!
1 l víz
70 dkg meggy (magozott)
0.5 citromból nyert citromhéj (reszelt)
1 csomag vaníliás cukor (Bourbon)
1 kk fahéj
1 késhegynyi szegfűszeg (őrölt)
15 dkg cukor
1 evőkanál étkezési keményítő
2 dl habtejszín
10 dkg marcipán