megtekintve: 4 865 alkalommal
elkészítve: 56 alkalommal megfőztem én is
A kolozsvári szalonnát kockára vágjuk, zsírjára pirítjuk. Kivesszük, a zsiradékban mindkét oldalát át sütjük a sózott, borsozott húsnak. Kivesszük, majd a zsiradékra tesszük a szószt, fűszerezzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a lecsót, kicsit összeforraljuk. beletesszük a húst, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha puha a hús, egy tányérra kivesszük, a szószt botmixerrel pépesítjük, a húst visszatéve egyet-kettőt rottyantunk rajta .
A burgonyát sós vízben megfőzzük, még meleg összetőrjük. Hozzáadjuk a meleg levében felfuttatott élesztőt, a lisztet, a tojást, sót, még annyi főző levet, hogy rugalmas tésztát gyúrjunk belőle. Pihentetjük.( kb. 45 perc) Ha megkelt, olajos kézzel gombócokat gyúrunk belőle, és forró olajban szép pirosra sütjük.
4 szelet tarja
10-15 dkg kolozsvári szalonna
2 kanál barbecue szósz
só, bors, őrölt kömény, majoranna
2 gerezd fokhagyma
2-3 kaál lecsó ( vagy:paprika, paradicsom).
Burgonyafánk:
2 db krumpli ( kb.20-25 dkg)
20-25 dkg liszt
2 dkg élesztő
só
1 tojás