Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Teljes kiőrlésű dupla csiga recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 90 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 1 308 alkalommal

elkészítve: 31 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát dagasztunk. ( élesztő kicsit felfuttatva, majd a meleg margarin a dagasztás végén hozzáadva.) Meleg helye kb. 50 perc alatt megkelesztjük. Ha megkelt lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk ( kb. 60x40 cm) megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk a darált dióval, majd rá csorgatjuk a mézet. Feltekerjük mint a bejglit. 8 egyforma darabba vágjuk. Fakanál nyelével a  közepén lenyomjuk, kifordítjuk, Sütőpapíros tepsire téve ismét kelesztjük. ( kb. 1 óra). ha megkelt megkenjük tojással, megszórjuk a tojással, megszórjuk a durvára tört dióval, és 220 C fokra előmelegített sütőbe toljuk, amit azonnal visszaveszünk 190 C fokra. 15-18 perc alatt szép pirosra sütjük.

sütési idő: 15 min
hőfok: 220 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Fantasztikusan finom, puha sütemény

Hozzávalók

50 dkg  teljes kiőrlésű búzaliszt
22 gr friss élesztő (vagy 6 gr száraz)
5 gr só
38 gr cukor
38 gr méz
50 gr joghurt
1 tojás
60 gr meleg margarin
215 ml tej
Továbbá:
100 gr darált dió ( mogyoró)
70 gr méz
30-50 gr olvasztott  margarin
Tetejére kenni:
1 tojás
1 marék durvára tört dió

Kövess minket a Facebookon is!