megtekintve: 1 308 alkalommal
elkészítve: 31 alkalommal megfőztem én is
Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát dagasztunk. ( élesztő kicsit felfuttatva, majd a meleg margarin a dagasztás végén hozzáadva.) Meleg helye kb. 50 perc alatt megkelesztjük. Ha megkelt lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk ( kb. 60x40 cm) megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk a darált dióval, majd rá csorgatjuk a mézet. Feltekerjük mint a bejglit. 8 egyforma darabba vágjuk. Fakanál nyelével a közepén lenyomjuk, kifordítjuk, Sütőpapíros tepsire téve ismét kelesztjük. ( kb. 1 óra). ha megkelt megkenjük tojással, megszórjuk a tojással, megszórjuk a durvára tört dióval, és 220 C fokra előmelegített sütőbe toljuk, amit azonnal visszaveszünk 190 C fokra. 15-18 perc alatt szép pirosra sütjük.
sütési idő: 15 min
hőfok: 220 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Fantasztikusan finom, puha sütemény
50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
22 gr friss élesztő (vagy 6 gr száraz)
5 gr só
38 gr cukor
38 gr méz
50 gr joghurt
1 tojás
60 gr meleg margarin
215 ml tej
Továbbá:
100 gr darált dió ( mogyoró)
70 gr méz
30-50 gr olvasztott margarin
Tetejére kenni:
1 tojás
1 marék durvára tört dió