megtekintve: 11 475 alkalommal
elkészítve: 241 alkalommal megfőztem én is
1. A tepsit (20x30 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
2. Tészta: A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) morzsás alapú tésztává keverjük. A massza felét egy tepsiben egyenletesen elmorzsoljuk. A sárgabarackot elosztjuk rajta.
3. Krém: A tojást a cukor és a só hozzáadásával egy keverőedényben habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet sima masszává keverjük. A krémet a barackra öntjük és egyenletesen elsimítjuk, majd a másik fél morzsás tésztával bevonjuk.
4. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint porcukorral hintjük.
sütési idő: 45 min
hőfok: 180 °C
Tepsi mérete: 20x30 cm
Tésztához:
400 g búzaliszt
1 tasak sütőpor
200 g porcukor
100 g mandulaforgács
1 csipet só
1 kiskanál fahéj
250 g margarin
Töltelékhez:
470 g sárgabarack
Krémhez:
3 tojás
170 g porcukor
1 csipet só
1 kg sovány túró
2 kiskanál citrom aroma
2 evőkanál búzaliszt
1 tasak vaníliaízű puding