

megtekintve: 536 alkalommal
elkészítve: 9 alkalommal megfőztem én is
Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik
A piskótához a tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet-olajat, majd a többi hozzávalóval szép simára keverjük. 175 C fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt 3 lapba vágjuk, a felső lap " púpos" részét levágjuk, összemorzsoljuk.
A narancs zselé-hez 300 ml narancslevet egy narancs lereszelt héjával felforralunk, hozzáadjuk a 100 ml lében elkevert keményítőt és cukrot, sűrűre főzzük. Tálba öntve kihűtjük.
A habtejszínt, a mascarponét, a krémsajtot porcukrot kemény habbá verjük. 1/3- részét kivesszük egy tálba és hozzákeverjük az összemorzsolt piskótát. A 2/3 részbe belekeverünk egy kanál kakaót.
Egy lapot vissza teszünk a keretbe, meglocsoljuk kis narancslével, rákenjük az 1/3 piskóta morzsás krémet. Kirakjuk a jaffa keksszel . Most egy vékony réteg kakaós krémmel megkenjük ( 3 részre osztjuk a krémet) majd zsákba szedve körbe egy karimát nyomunk a krémből, és a közepére kanalazzuk a fele mennyiségű narancszselét. Ismét egy vékony krém réteget kenünk rá. Rátesszük a második lapot ( meglocsoljuk lével) zsákba szedjük a második adag krémet, és egy másikba a narancs zselét. Felváltva köröket nyomunk a piskótára. ( egy kör kakaós krém, mellé egy kör zselé, és így tovább). Rátesszük a 3. lapot. Körbe kenjük a tortát, a tetejére is kerüljön krém, majd tetszés szerint díszítjük. Hűtőbe téve pár óra múlva felvágjuk.
főzési idő: 10 min
sütési idő: 40 min
hőfok: 175 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Különleges, nagyon finom torta. Kicsit időigényes az elkészítése, de a végeredmény kárpótol érte.
A piskótához
3 tojás
1 vaníliás cukor
140 gr cukor
100 ml taj
50 ml olaj
170 gr liszt
kis sütőpor
30 gr kakaó
Narancs krémhez:
400 ml narancslé
60 gr cukor
20 gr keményítő
1 tojás
Krém:
300 ml tejszínhab
1 vaníliás cukor
100 gr porcukor
250 gr mascarpone
300 gr natúr krémsajt
1 kanál kakaó
12 db jaffa süti