Torta háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Sajtkrémtorta recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 5 512 alkalommal

elkészítve: 77 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Arizs65

Elkészítése

1. A tésztához nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáöntjük a mandulát és a porcukrot. Belekeverjük a vajat, és jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját és 3 dl vizet. Addig keverjük, amíg lágy és sima tésztát kapunk. Cipót formázunk belőle, letakarjuk folpackkal, és 1–2 órára a hűtőbe tesszük.
2. Ha letelt az idő, a tésztát akkorára nyújtjuk, hogy kibélelhessük vele a tortaforma alját és oldalát. Így ismét a hűtőbe tesszük, amíg a töltelék elkészül.
3. A töltelékhez a 4 tojást szétválasztjuk. A tojássárgájákat a porcukorral simára keverjük, majd hozzá adjuk a sajtkrémet, és jól összedolgozzuk. Belekeverjük a tejszínt, a kukoricalisztet, a vaníliaaromát. A citromot megmossuk, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, és mindkettőt a masszába dolgozzuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Óvatosan a sajtos krémhez forgatjuk.
4. A sütőt 180C° fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivesszük a hűtőből a kibélelt tortaformát, és a sajtkrémes masszát beleöntjük. Az előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütjük, amíg aranyszínű lesz. Akkor kikapcsoljuk a készüléket, és a tortát a sütőben hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, ismét 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
5. Tálalás előtt porcukrot szórunk rá.

sütési idő: 60 min

Hozzávalók

12 szelethez:

A tésztához:
20 dkg rétes liszt
10 dkg pirított, őrölt mandula
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
2 tojássárgája

A töltelékhez:
4 tojás
20 dkg porcukor
40 dkg zsíros krémsajt
1/2 dl tejszín
8 dkg kukoricaliszt
1 evőkanál vaníliaaroma
1 citrom

A díszítéshez:
porcukor

Kövess minket a Facebookon is!