Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Füstölt húsos sólet recept

A recept értékelése: 3,7 pont
  • 120+ min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 285 alkalommal

elkészítve: 4 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Ana's Kitchen

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

A babot és a gerslit áztassuk be előző este. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. Tegyünk zsírt egy jól zárható vagy alufóliával befedhető tálba, helyezzük bele a hagymákat fokhagymát a babot, a gerslit rétegezzük és fűszerezzük. A húst tegyük rá és fedjük be a maradék gerslivel és babbal.
Öntsük fel annyi vízzel amennyi ellepi.
Előmelegített sütőbe 180 fokon fedő vagy fólia alatt 3-4 óra alatt hagyjuk főni a saját levében. Olyan 20-30 percenként érdemes ránézni, vízet pótolni ha lefő róla.
Főtt tojással tálaljuk!
Jó étvágyat!

sütési idő: 127 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Akkor lesz kíváló ha a bab és a hús is puha.

Hozzávalók

500 g tarkabab
500 g füstölt hús
200 g gersli (hántolt árpa)
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál pirospaprika

bors
zsír
tojás

Kövess minket a Facebookon is!