megtekintve: 5 870 alkalommal
elkészítve: 81 alkalommal megfőztem én is
A babot és a gerslit áztassuk be előző este. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. Tegyünk zsírt egy jól zárható vagy alufóliával befedhető tálba, helyezzük bele a hagymákat fokhagymát a babot, a gerslit rétegezzük és fűszerezzük. A húst tegyük rá és fedjük be a maradék gerslivel és babbal.
Öntsük fel annyi vízzel amennyi ellepi.
Előmelegített sütőbe 180 fokon fedő vagy fólia alatt 3-4 óra alatt hagyjuk főni a saját levében. Olyan 20-30 percenként érdemes ránézni, vízet pótolni ha lefő róla.
Főtt tojással tálaljuk!
Jó étvágyat!
sütési idő: 127 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Akkor lesz kíváló ha a bab és a hús is puha.
500 g tarkabab
500 g füstölt hús
200 g gersli (hántolt árpa)
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál pirospaprika
só
bors
zsír
tojás