

megtekintve: 634 alkalommal
elkészítve: 8 alkalommal megfőztem én is
Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik
1. A tésztához az oreot aprítóban a lehető legjobban ledaráljuk, majd hozzáadjuk a puha margarint és kezünkkel addig nyomkodjuk, míg egyenletes masszát nem kapunk.
2. Egy piteformát kibélelünk a masszával, majd 15 percre fagyasztóba tesszük.
3. A karamellhez a cukrot egy edényben felhevítjük, majd lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a margarint. Visszatesszük tartalék lángon a tűzre, folytonos keverés mellett hozzáöntjük a habtejszínt, végül csepegtetünk bele pár csepp vörös ételfestéket. Amikor már szép, sima a karamellünk, félretesszük és hagyjuk langyosra hűlni.
4. Kivesszük a fagyott pite alapunkat, beleöntjük a vörös karamellt és további 15 percig fagyasztjuk.
5. A csokis részhez a habtejszínt a margarinnal felforraljuk, majd ráöntjük a kockákra tördelt étcsokira. Addig kevergetjük, míg teljesen fel nem olvad benne a csoki. Ezután hozzáadjuk a fekete ételfestéket és simára keverjük.
6. A fagyasztóból kivéve a piténkre csorgatjuk a csokikrémet. A fehércsokit a műanyag csomagolásában hagyjuk és forró vízbe mártjuk. Addig tartjuk benne, amíg a fehércsoki fel nem olvad a csomagolásban. Ezután egy vékony részben levágjuk az egyik sarkát és közepétől a pite széléig körkörösön sűrű csiga alakzatot írunk le a meleg fehércsokival.
7. Amikor kész vagyunk a csiga alakunkkal, fogunk egy fogpiszkálót és a csiga közepétől a széléig sugarakat húzunk a csokis masszában. Egymás mellett sorban , sugárban húzzuk őket, így a végén egy pókháló mintázatot kapunk. Hűtőbe tesszük és hagyjuk teljesen megdermedni.
8. A hűtőből kivéve forró késsel 8 szeletesre vágjuk a piénket, széleikbe egy egy tejszínhab halmocskát nyomunk és belenyomunk mindegyikbe egy ostya pókhálót. Fogyasztásig hűtőben tartjuk.
főzési idő: 10 min
Tésztához:
- 245 g oreo
- 80 g puha margarin
Karamellhez:
- 200 g cukor
- 100 g margarin
- 120 g habtejszín
- pár csepp vörös ételfesték
Csokis rész:
- 165 ml habtejszín
- 50 g margarin
- 175 g étcsoki
- kb 1 ek fekete ételfesték
- 100 g fehércsoki
Díszítéshez:
- 100 ml habtejszín
- 8 db pókháló formájú ostya