megtekintve: 6 695 alkalommal
elkészítve: 173 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés: az egyik leveles tésztát kitekerjük,kicsit meg nyújtjuk majd egy sütőfóliával bélelt tepsibe tesszük,a kés hegyével megszurkáljuk ,hogy ne jöjjön fel.
220 C előmelegített sütőbe toljuk 10-12 percre készre sütjük.
A másik kinyújtott leveles tésztát tetszőleges méretű kockára vágjuk ,és így sütjük meg ez lesz a krées teteje.
Amíg sülnek a krémes lapok elkészítjük a krémet .
Egy tálba beleöntjük a krémes krémpor,és hozzáadunk 8 dl hideg tejet ,és 3 percig habverővel erősen felverjük,addig amíg elkezd sűrűsödni.
A tejszínt szintén felverjük kemény habbá.a szilvát felvágjuk kisebb darabokra.
Veszünk egy tálcát az egész krémes alapot a tálcára rakjuk,majd rákenjük a vaníliás krémet ,a szilvát elosztjuk kicsit bele nyomkodjuk a krémbe .
Majd a krémre ráhalmozzuk a tejszínhabot elsimítjuk .
Végezetül kirakjuk a krémes tetejét a kockára sült krémes lappal.Így sokkal könnyebb lesz felszeletelni.
A tetejét megszórjuk porcukorral.
sütési idő: 12 min
hőfok: 220 °C
sütési mód: légkeverés
A másik kinyújtott leveles tésztát tetszőleges méretű kockára vágjuk ,és így sütjük meg ez lesz a krémes teteje.
Hozzávalók:
2 db nyújtott leveles tészta,
1 csomag házi krémes krémpor ,
8 dl tej,
4 dl cukrász tejszín,
60 dkg besztercei szilva,
a szóráshoz,1 evőkanál porcukor.