Grill ételek háttér
kukk

Szilvás krémes recept

A recept értékelése: 3,7 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 7 139 alkalommal

elkészítve: 163 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Nagy Andrásné

Elkészítése

1. A tésztát összeállítjuk, majd három lapot sütünk belőle külön-külön.

2. A szilvás krémhez a szilvát apróra vágjuk és a cukros, fahéjas vízben puhára főzzük. A szilvalében megfőzöm a pudingot. Ha kihűl a puding, belekeverem a turmixolt szilvát. Félreteszem egy kicsit.

3. Közben elkészítem a pudingot; 6 dl tejet felteszek főni. Másik 1 dl tejben kikavarom a pudingport. És beleteszem a forrásban lévő tejbe és görcsmentesre kavarom. Míg hűl addig összekavarom a margarint és a porcukrot. Ezt hozzáadom pudinghoz és habosra kavarom.

4 .Ezzel megkenem az alsó tészta lapot. Ráhelyezem a másik lapot. Erre jön a szilvakrém. Ráteszem az utolsó lapot

5. Csokimáz elkészítése: 3 kanál kakaót, kristálycukrot, vajat, vizet összekeverem és felfőzöm. Állandó keverés mellett, tartalékon kb. 1 percig. Rásimítom kanállal a felső lapra.

sütési idő: 30 min
sütési mód: alsó sütés

Hozzávalók

Tészta:
60 dkg liszt
25 dkg margarin
20 dkg kristálycukor,
2 mokkáskanálkanál őrölt fahéj
2 mokkáskanál szódabikarbóna
1 tojás
2 dl kefir
Fél mokkáskanál só

Szilvás krém:
80 dkg szilva
8 dl víz
20 dkg cukor
1 kávéskanál fahéj
3 csomag vaníliás pudingpor

Vaníliás krém:
7 dl tej,
2,5 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor

Máz:
3 kanál kakaó
3 kanál cukor
5 dkg vaj
3 cl víz

Kövess minket a Facebookon is!