Grill ételek háttér
kukk

Eperdzsem recept

A recept értékelése: 2,0 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 16 890 alkalommal

elkészítve: 244 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Báró úr

Elkészítése

Az epret megmossuk,kétfelé, illetve a nagyobbakt többfelé vágjuk.
Egy lábasba beletesszük, a cukorral, és a dzsemfixel együtt, álandó kavargatás mellett megfőzzük.
A tetejéről a habot leszedjük.
Botmixerrel pépesítjük, de ne teljesen hogy maradjon benne gyümölcs darab is.
Tisztára mosott üvegekbe töltjük, rátesszük a kupakot, majd 5 percre állítsuk fejre az üveget, és utána száraz dunsztba tesszük, míg teljesen ki nem hűl.

főzési idő: 35 min

Személyes jó tanács


A tavasz legelőször megjelenő ízletes,frissítő, zamatos gyümölcse, mely kevés kalóriát, sok rostot és C-vitamint tartalmaz.
Fogyaszthatjuk őnmagában nyersen, süteményekbe, fagylaltokba téve, de csokiba mértogatva is nagyon finom.

Hozzávalók

2,5 kg eper
1 kg kristálycukor
2 cs dzemfix

Kövess minket a Facebookon is!