megtekintve: 7 433 alkalommal
elkészítve: 252 alkalommal megfőztem én is
Elkészítés:
A birkahúst megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és kockára vágjuk.
A hagymát, foghagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabkákra felaprítjuk, megmossuk.
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és kockára vágjuk. A petrezselymet megmossuk, és felaprítjuk.
Az olajat fazékban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk.
Hozzátesszük a kockára vágott húst, rövid ideig pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk,
meghintjük az őrölt köménnyel, beletesszük a babérlevelet, felöntjuk kb. 1 és fél liter vízzel, és lefedve félpuhára főzzük.
A félig megpuhult húshoz hozzáadjuk a burgonyát, zöldbabot, ismét lefedjük és puhára főzzük.
A tejfölt simára keverjük a liszttel, behabarjuk vele a levest, és kb. 5 percig forraljuk.
Petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.
főzési idő: 70 min
60 dkg birkahús
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
40 dkg zöldbab
2 burgonya
1 csokor petrezselyem
3 evőkanál olaj
1 kávéskanál pirospaprika
1 mokkáskanál őrölt tömény
1 babérlevél
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl