megtekintve: 9 608 alkalommal
elkészítve: 206 alkalommal megfőztem én is
A meghámozott krumplit kockákra vágjuk és jól megmossuk. Annyi csontlében amennyi ellepi puhára főzzük. A tűzről levéve kicsit állni hagyjuk, majd botmixerrel pürésítjük.
Hozzáadjuk a vajat, a lisztet és a sajtot. Felöntjük annyi csontlével, hogy kellő sűrűségű krémlevest kapjunk. A tűzre visszatéve felforraljuk, majd kis lángon kb. 5 percig főzzük, közben ízesítjük - szükség esetén - sóval.
A tejfölhöz hozzáadunk egy keveset a forró levesből, elkeverjük és beletesszük a levesbe ezt is. 1-2 percig még főzzük és ezzel el is készült.
Pirított kenyérkockákkal, reszelt sajttal tálalhatjuk.
főzési idő: 25 min
6-8 szem burgonya
csontlé
1 evőkanál vaj
5-10 dkg trappista sajt
2 csapott evőkanál liszt
2,5-3 dl tejföl
só
tálaláshoz:
reszelt sajt
pirított kenyérkockák