Grill ételek háttér
kukk

Bolgár sült csirke recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 75 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 7 179 alkalommal

elkészítve: 120 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: vidám konyha

Elkészítése

Először elkészítjük a paradicsomos szószt, amiben a csirke omlósra fog puhulni.
A vöröshagymát apróra vágva pici olajon megpároljuk és a végén hozzáadjuk a fokhagymát is. Rátesszük a sűrített paradicsomot, 1-2 percig kevergetve pirítgatjuk, hogy elveszítse nyers ízét.
Hozzáadjuk a szeletelt gombát, a cikkekre vágott paradicsomot, olajbogyót, sóval, borssal ízesítjük, és hagyjuk összefőni néhány perc alatt.
A combokat megtisztítjuk, olajozott tepsibe fektetjük. Ráöntjük az illatos ragut, tetejére dobálunk néhány ág kakukkfüvet és rozmaringot, majd fóliával lefedjük a tepsit.
180 fokon kb. 45 perc alatt puhára pároljuk, majd a fóliát levéve még 15 percig sütjük (így a szaftja sűrűsödik még egy kicsit).

sütési idő: 45 min
hőfok: 180 °C

Hozzávalók

4 egész csirkecomb
40 dkg gomba(konzerv)
4-6 db nagyobb paradicsom
1 kis doboz sűrített paradicsom
2 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
10-15 dkg olajbogyó
só, bors
kakukkfű, rozmaring

Kövess minket a Facebookon is!