megtekintve: 9 710 alkalommal
elkészítve: 199 alkalommal megfőztem én is
Először elkészítjük a paradicsomos szószt, amiben a csirke omlósra fog puhulni.
A vöröshagymát apróra vágva pici olajon megpároljuk és a végén hozzáadjuk a fokhagymát is. Rátesszük a sűrített paradicsomot, 1-2 percig kevergetve pirítgatjuk, hogy elveszítse nyers ízét.
Hozzáadjuk a szeletelt gombát, a cikkekre vágott paradicsomot, olajbogyót, sóval, borssal ízesítjük, és hagyjuk összefőni néhány perc alatt.
A combokat megtisztítjuk, olajozott tepsibe fektetjük. Ráöntjük az illatos ragut, tetejére dobálunk néhány ág kakukkfüvet és rozmaringot, majd fóliával lefedjük a tepsit.
180 fokon kb. 45 perc alatt puhára pároljuk, majd a fóliát levéve még 15 percig sütjük (így a szaftja sűrűsödik még egy kicsit).
sütési idő: 45 min
hőfok: 180 °C
4 egész csirkecomb
40 dkg gomba(konzerv)
4-6 db nagyobb paradicsom
1 kis doboz sűrített paradicsom
2 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
10-15 dkg olajbogyó
só, bors
kakukkfű, rozmaring