Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Diós rácsos recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • drága

megtekintve: 6 503 alkalommal

elkészítve: 93 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Ana's Kitchen

Elkészítése

A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és annyi tejfölt adjunk hozzá hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 30 percre tegyük hűtőbe pihenni, addig készítsük el a tölteléket hozzá.
A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá a porcukorral és vaníliás cukorral, ezután adjuk hozzá a darált diót és a citromhéjat. A tésztát két részre osztjuk, egy 2/3 és egy 1/3 részre.
A tészta 2/3-át kinyújtjuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral és erre rákenjük a diós habot. A megmaradt tésztával berácsozom. A rácsokat lekenjük tojássárgájával. Előmelegített sütőben 180 C fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!

sütési idő: 35 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

500 g liszt
250 g vaj
150 g porcukor
3 db tojás sárga
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
tejföl
1 db tojássárgája (a kenéshez)
töltelék:
250 g darált dió
150 g porcukor
1 db citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
3 db tojásfehérje
baracklekvár

Kövess minket a Facebookon is!