Grill ételek háttér
kukk

MálnaÁlom recept

A recept még nem lett értékelve
  • 60 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 1 395 alkalommal

elkészítve: 34 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Noémi

Elkészítése

A tésztához a tojásokat a cukorral és a vanília aromával,bő 5 percig robotgéppel habosítjuk.
100g fehércsokit 2 evőkanál olajjal megolvasztunk,valamint a vajat is felolvasztjuk.
A tojás habhoz hozzáadjuk a lisztet és a sütőport majd az olvasztott csokit és a vajat is. Alaposan összekeverjük és 3 lapot sütünk belőle.
Kb. 22x32 cm-es tepsiben,180 fokon 3-5 perc alatt megsül egy lap.
A krémhez a málnát a cukorral kis lángon,folyamatos keverés mellett elkezdjük főzni.
5 percig forralva főzzük majd beletördeljük a fehércsokit és addig keverjük amíg el nem olvad.
A tejfölt egy keverőtálba tesszük belereszeljük a citrom héját,belefacsarjuk a citrom levét és hozzá öntjük a málnás keveréket.
Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt hozzákeverjük a zselatin fixet.
A tejszínhabot kemény habbá verjük és a málnás krémbe forgatjuk.
Az összeállitáshoz lehetőleg oldalt nyitható formát használjunk mert a krém kissé lágy lehet,ezért állnia kell pár órát.
A krémet elosztjuk ketté. Alulra helyezünk egy piskóta lapot,rá a krém egyik fele majd megint piskóta lap és a krém másik fele. Befedjük a harmadik lappal és a tetejére málnazselét készítünk.
Ehhez a málnát a cukorral szintén elkezdjük melegíteni de most adunk hozzá annyi vizet amennyit a tortazselé kíván. Ha felforraltuk,beletesszük a zselét és a sütemény tetejére simítjuk.
Pár órára hűtőszekrénybe tesszük és utána kiválóan szelhető.

hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

Tésztához:
6 tojás
170g cukor
1 teáskanál vanília aroma
100g fehércsokoládé
Két evőkanál olaj
100g vaj
250g liszt
1 kk sütőpor
Krém:
225g málna
150g cukor
100g fehércsokoládé
170 gtejföl
1citrom héja
1/2 citrom leve
2,5 dl tejszín
10g zselatin
Tetejére:
225 g málna
100g cukor
1 tortazselé

Kövess minket a Facebookon is!