Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Koponyás fehércsoki falatok Picipiros Konyhájából recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 45 min
  • egyszerû
  • nagyon olcsó

megtekintve: 899 alkalommal

elkészítve: 33 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Picipiros

Elkészítése

Diós karamelles koponyák:

1. A cukrot egy kis edényben, alacsony lángon karamelizáljuk, majd pár csepp vörös ételfestéket adunk hozzá. A diókat bevonjuk úgy, hogy villával a közepükbe szúrunk, megforgatjuk a forró karamellben, majd egy kés segítségével sütőpapírra toljuk a villa hegyéről. Hagyjuk rajta teljesen kihűlni őket.

2. 200 g fehércsokit gőz felett megolvasztunk, majd megszívjuk vele a fecskendőnket és a jégkocka forma alsó részét kitöltjük vele. A fejük búbjába függőlegesen 1-1 karamelles diót helyezünk, majd rátesszük a forma felső részét. Alaposan ráillesztjük, majd a jégkocka forma felső nyílásain át teljesen feltöltjük a koponyáinkat. Fagyasztóban 15 perc alatt keményre dermesztjük.

3. Kinyomjuk a formákból a kész koponyáinkat. Hogy az agyuk látható legyen, zsebsárkánnyal kicsit megolvasztjuk a fejük búbját és egy kiskanállal lehúzzuk a fejtetőkről a csokit. Nedves zsebkendővel letöröljük és máris szép, fényesen láthatóvá válnak a vörös dióink.

4. A karamellt picit visszahevítjük és kiskanállal csorgatunk a koponyáink arcára belőle.

Gránátalmás koponyák:

1. 200 g fehércsokit gőz felett megolvasztunk, majd megszívjuk vele a fecskendőnket és a jégkocka forma alsó részét kitöltjük vele. Közepükbe 1-1 tk gránátalmát teszünk, majd rátesszük a forma felső részét. Alaposan ráillesztjük, majd a jégkocka forma felső nyílásain át teljesen feltöltjük a koponyáinkat. Fagyasztóban 15 perc alatt keményre dermesztjük.

2. Kinyomjuk a formákból a kész koponyáinkat. A maradék karamellt felolvasztjuk, sütőpapírra egy tenyérnyi foltot vékonyan végig húzunk belőle és hagyjuk keményre dermedni. Amikor megdermedt, szilánkokat törünk le belőle és a gránátalmás koponyáink fejébe szúrunk pár darabot belőle.

főzési idő: 10 min

Személyes jó tanács

Jó minőségű csokoládéból készíthetünk igazán jó desszertet, én ebben az esetben Lindt fehércsokit használtam. Videóreceptem megtalálhatjátok Facebookon: Picipiros Konyhája néven :)

Hozzávalók

8 darabhoz
Agyakhoz és a vérhez:
- 200 g cukor
- 4 db dióbél
- pár csepp Candycol vörös ételfesték

A koponyákhoz:
- 400 g fehércsokoládé
- 4 tk gránátalma
- kétrészes koponya alakú szilikon jégkocka forma
- 20 ml-es fecskendő
- öngyújtó vagy zsebsárkány

Kövess minket a Facebookon is!