

megtekintve: 6 221 alkalommal
elkészítve: 122 alkalommal megfőztem én is
A karajt kb.. 8 szeletre vágjuk fel, majd jól kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és végül lisztben megforgatjuk. Az almákat meghámozzuk kimagozzuk, majd felkockázzuk.
Négy szelet húsra osszuk el a gyümölcsöket és a maradék szeletekkel fedjük le őket. Kötözzük össze sütőfonállal és forró vajon mindkét oldalát egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk.
Ezután ráöntjük a húslevest és lefedve, kis lángon 1 órán keresztül pároljuk. Forrón tálaljuk, köretként sós burgonyát kínáljunk hozzá. Az elkészítési idő 90 perc.
főzési idő: 60 min
sütési idő: 10 min
1 kg sertés karaj
15 dkg aszalt szilva
2 alma
2 dl húsleves
2 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
őrölt bors, só,