megtekintve: 9 760 alkalommal
elkészítve: 174 alkalommal megfőztem én is
A langyos kefirben felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a liszthez és szép rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Duplájára kelesztjük. Ha megkelt 5-6 darabba vágjuk, téglalappá nyújtjuk, és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, ismét kelesztjük. Vízzel megspricceljük, és 220 C fokos sütőben szép pirosra sütjük, ha kisült ismét megspricceljük vízzel, konyharuhával letakarjuk. A sütő aljába kis lábasba vizet teszünk, hogy gőzös legyen a sütő.
sütési idő: 35 min
hőfok: 220 °C
sütési mód: alul-felül sütés
ha nincs BL80-as lisztünk, jó fele -fele arányban sima liszt, és rétes liszt.
50 dkg kenyérliszt (BL80)
1 kis pohár kefir
1 kk. só
5 dkg élesztő
annyi víz, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.