megtekintve: 26 949 alkalommal
elkészítve: 283 alkalommal megfőztem én is
1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd beletesszük a tojássárgáját is. Beleforgatjuk a sütőporral és darált mandulával elkevert lisztet.
2. A masszát egy kb. 30x30 cm-es, sütőpapírral fedett sütőlemezen egyenletesen elkenjük, majd 170°C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük.
3. A krémhez 2 dl tejet felforralunk a cukorral, majd besűrítjük az 1 dl tejben elkevert vaníliás pudingporral. Kihűtjük, ezután jól átkeverjük. Kihabosítjuk a puha Rama Vajas Ízzel, a darált mandulával és a likőrrel.
4. A kihűlt piskótát 3 egyenlő részre vágjuk, majd két rétegben betöltjük a krémmel úgy, hogy az oldalára és a tetejére is hagyjunk.
5. Az oldalát száraz serpenyőben megpirított mandulával beszórjuk, a tetejére is teszünk. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
6. Az olvasztott étcsokoládét csillag alakban sütőpapírra csurgatjuk, kidermesztjük. Tálalás előtt a csokoládédíszeket beletűzdeljük a sütemény tetejére.
sütési idő: 12 min
hőfok: 170 °C
Kalória: 6402 kcal / egész pite
Kb 14-16 szelethez:
A piskótához:
6 tojás
12 dkg cukor
fél csomag sütőpor
8 dkg darált mandula
10 dkg liszt
A krémhez:
3 dl tej
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg Rama Vajas Íz
5 dkg darált mandula
fél dl amaretto likőr
A díszítéshez:
10 dkg pirított szeletelt mandula
5 dkg étcsokoládé