Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Szezámmagos sós kifli recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 120 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 12 274 alkalommal

elkészítve: 234 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Markos Mária

Elkészítése

Az öszes hozzávalókat robotgép dagasztotta meg, kb 10 perc alatt. Kelesztőtálban kelt egy óra hosszáig. Lisztes deszkára borítottam a tésztát, majd 9 darabra szétvágtam. Először ugy gömbölyítettem mint egy zsömlét, majd nyújtófával hosszúkásra kinyújtottam. Utána a kinyújtott tészta egyik felét ráhajtottam a másikra, s a magam felőli részénél elkezdtem fektekerni úgy, hogy a jobb kezemmel a hozzám távolabb eső végét húztam, (nyújtottam).

Sütőlappal bélelt tepsire raktam, tetejét tejjel megkentem és szezámmagot, valamint nagyszemű himalája sót szórtam rá. Igy kelt még a tepsin kb fél órát.
Előmelegített sütőben légkeverésen 160 fokon 18 perc alatt megsültek.

sütési idő: 18 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Nagyon finom ropogós kiflik.

Hozzávalók

A tésztához:

30 dkg BL 80-as kenyér liszt,
10 dkg rétesliszt,
2 dkg élesztő,
2,5 dl langyos víz
1 teáskanál cukor,
1 evőkanál olaj,
2 evőkanál kacsazsír,
1 teáskanál só

Tetejére kevés tej, amivel megkenem, majd szezámmag és kevés ngyszemű só.

Kövess minket a Facebookon is!