Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Fehérboros paradicsomszószban sült tőkehal filé recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • egyszerû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 4 390 alkalommal

elkészítve: 44 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Picipiros

Elkészítése

1. Az olajat felhevítjük és megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, az apróra vágott fokhagymát és összepirítjuk őket.

2. A pirított hagymákat felöntjük a fehérborral és az összezúzott paradicsommal, fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemmel és 15 percig főzzük, majd levesszük a tűzről.

3. A tőkehal filéket áttisztítjuk, majd mindkét oldalukat átdörzsöljük sóval, borssal és pirospaprikával.

4. Ebben a receptben két főre szól a recept, a mennyiségnek megfelelően tehát 1,5 literes jénai tálat használtam. Ebbe egyengetem most el a szószt és a fűszerrel bedörzsölt halfiléket.

5. A halfiléket széltében félbevágom, így 6 db rövid filét kapunk. Kettő filé darabot a tál aljára helyezek, meglocsolom a paradicsomszósszal. Ezután ráhelyezek még két darabot, meglocsolom, végül az utolsó két darabot és ráöntöm a maradék szószt.

6. Alufóliával a tetejét befedem és előmelegített sütőben 180 fokon először 20 percig sütöm, majd leveszem róla az alufóliát és úgy sütöm további 20 percig. Ezután hagyom kissé hűlni.

7. Még melegen, petrezselyemmel szórva tálalom.
Én párolt rizzsel és egy kis rukkolával tálaltam.

főzési idő: 20 min
sütési idő: 40 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Két fő részére az 1,5 literes jénai tálamat használtam, ebben készítettem el ezt a receptet.

Hozzávalók

- 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál újhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 600 g zúzott, héj nélküli paradicsom
- 150 ml fehérbor
- 3 db tőkehalfilé
- 2 ek. pirospaprika
- só, bors, petrezselyem ízlés szerint

Kövess minket a Facebookon is!