megtekintve: 5 727 alkalommal
elkészítve: 95 alkalommal megfőztem én is
Az élesztőt cukros tejben megfuttatjuk, majd a hozzávalókból rugalmas ( lágyabb) tésztát gyúrunk. A duplájára kelesztjük. Kinyújtjuk, kb. 1 cm vastagságúra. 6-7 cm-es kiszúróval kiszúrjuk,. Egy korongra teszünk egy kanál túrótölteléket, másik koronggal lefedjük, a széleit tojásfehérjével megkenjük, és lenyomkodjuk. Ismét pihentetjük. Bő , nem túl forró olajban kisütjük. Egyik oldalát fedő alatt, majd megfordítjuk, és fedő nélkül s másik oldalát. Papírra szedjük, majd porcukorral megszórva tálaljuk.
Tölthetjük kemény lekvárral is.
30 dkg liszt
2 tojás
kevés só
1 vaníliás cukor
2 dkg élesztő
kb. 1 dcl tej
5 dkg meleg vaj
1 kanál rum ( elhagyható)
Töltelék:
20-25 dkg túró
2-3 kanál cukor
vaníliás cukor
1 kanál búzadara
reszelt citromhéj ( opcionális)