megtekintve: 10 772 alkalommal
elkészítve: 183 alkalommal megfőztem én is
A lencsét kiválogatom, megmosom.
-A vöröshagymát, fokhagymát apróra vágom.
-Felteszem főni a babérlevéllel együtt.
Ha megpuhult a lencse ,elkészítem a rántást.
-Kevés olajon 3 ek. Lisztet megpirítok,és állandó keverés mellett, a lencsére öntöm.
-Beleteszem a mustárt, tejfölt, és a többi fűszert is.
1-2-ek cukorral lágyíthatjuk az ízét.
főzési idő: 60 min
A hagyomány szerint szilveszterkor kötelező lencsét enni, mert aki ezt eszi, annak az új évben sok pénze lesz.
500 g lencse
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
só
bors
vegeta
mustár
pici ecet (ízlés szerint)
2 ek tejföl
1,5 dl olaj
3 ek finomliszt