Grill ételek háttér
kukk

Gombás ragu leves recept

A recept még nem lett értékelve
  • 30 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 6 104 alkalommal

elkészítve: 71 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: csobánotília

Elkészítése

Elkészítése:

Az apróra kockázott hagymát és egy gerezd fokhagymát olajon megdísztelünk. Hozzáadjuk a felkockázott húst és megpiritjuk. Beleszórjuk a pirospaprikát, megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paradicsom szószt, öntünk alá egy kevés vizet, és lefedve majdnem puhára pároljuk a húst. Az elpárolgott vizet pótoljuk. Beletesszük a gombát a zöld borsót és a kukoricát.
A másik 2 gerezd áttört fokhagymát, és a felkarikázott répát hozzáadjuk, majd felöntjük megfelleő mennyiségű vízzel és puhára főzzük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Ha szeretjük tehetünk bele csípőset.
Ízlés szerint a végén tehetünk bele tésztát és tálaljuk.


főzési idő: 20 min

Hozzávalók

Hozzávalók:
- 50 dkg sertéshús
- 1 fej vörös hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál örölt piros paprika
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
- 30 dkg zöldborsó
- 30 dkg morzsolt kukorica
- 3 szál sárgarépa
- 30 dkg csiperke gomba
- só
- bors
- olaj
- 25 dkg tészta

Kövess minket a Facebookon is!