megtekintve: 5 829 alkalommal
elkészítve: 167 alkalommal megfőztem én is
A tésztához a lisztet, a sütőport és a datolyát egy tálban elkeverjük, a puha margarint apró kockákra vágjuk, és belemorzsoljuk a lisztes keverékbe. A tojást és a citrom reszelt héját is hozzáadjuk, összegyúrjuk.A tészta 2/3-adát a piteformába nyomkodjuk úgy, hogy az oldalára is jusson.Hűtőbe tesszük egy fél órára, a megmaradt tésztával együtt, amit majd a tetejére reszelünk.A pudingport közben megfőzzük.Ha kihűlt, a tésztánkra öntjük, majd a barackokat kisebb darabokra vágjuk, és elhelyezzük a tetején.Ráreszeljük a maradék tésztát, és aranybarnára sütjük kb. 170 fokon.
főzési idő: 5 min
sütési idő: 35 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés
Ha valaki di?tázik a cukrot pótolhatja xilittel vagy eritrittel is.
30 dkg durum liszt
20 dkg margarin
12 db apróra vágott datolya
1 káv?skanál sütőpor
1 db tojás
1 citrom reszelt héja
Töltel?khez:
2 dl tej,2dl víz
1 tasak főzős pudingpor
?desít?s ízl?s szerint
5 közepes db barack