Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Éclair fánk recept

A recept értékelése: 3,7 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 4 505 alkalommal

elkészítve: 90 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Ana's Kitchen

Elkészítése

A tésztához egy lábasban összemelegítjük a vajat, a sót, a cukrot és a vizet, majd folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk a lisztet.
Amikor összeállt az alap, és langyosra hűlt, belekeverünk egy tojást, majd a másik kettőt is.
A homogénre kevert masszát nyomózsákba töltjük, és sütőpapíros tepsire kb. 9-10 cm-es csíkokat nyomunk 3 ujjnyi távolságra egymástól.
200 fokra előmelegített, gőzös sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük őket, majd kikapcsoljuk a sütőt, és egy fakanál nyelével kitámasztva hagyjuk, hogy így hűljenek ki.
A fánkokat félbevágjuk, megtöltjük őket tetszőlegesen krémmel és a tetejüket pedig lekenjük csokoládéval.
Jó étvágyat!

sütési idő: 20 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Mindenki ízlés szerint azzal tölti meg amivel szeretné.

Hozzávalók

60 g vaj
1 csipet só
1 csipet cukor
100 ml víz
100 g liszt
3 db tojás
csokoládé a tetejére

Kövess minket a Facebookon is!