Grill ételek háttér
kukk

Vadas recept

A recept még nem lett értékelve
  • 120 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 4 608 alkalommal

elkészítve: 154 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Katrin

Elkészítése

A hagymát megdinsztelem, rászórom a cukrot, kicsit megkaramellizálom, majd ráteszem a húst, s mindkét oldalát kicsit megpiríton. Akár felszeletelve, akár egészben felrakom a húst, annyi vízzel, hogy ellepje. Természetesen előtte jól besózom a húst. Ha nem kuktában készíted, akkor érdemesebb szeletben, mert akkor hamarább megpuhul a hús. Felöntöd vízzel, hogy éppen csak ellepje. Raksz hozzá 2 nagyobb répát, 2 kisebb zöldséget, lehet megszórni még őrölt köménnyel és őrölt fehér borssal, ki hogy szereti a fűszereket. Utána főzöm addig, amíg megpuhul. Ha megpuhult a hús, akkor pedig a hússzeleteket kiveszem a lábosból, s a többi hozzávalót pedig botmixerrel összepürésítem.
Visszateszem a tűzhelyre, s rakok bele 1 teáskanál mustárt. Majd 1 fél kispohár tejfölt összekeverek 1 evőkanál liszttel, s ezt is beleöntöm. Ezt jól átkeverem, kb. 5-8 percet rotyog, majd visszarakom a husikat is, azokkal is még kicsit összeforralom, s elzárom alatta a gázt. Ráteszem a fedőt, hogy jobban átjárja a mártás íze a húsokat. S ennyi...
Én a gőzgombócot készen szoktam venni hozzá, csak meg kell főzni. De ha nincs, akkor lehet zsemlegombócot készíteni hozzá.

főzési idő: 50 min

Személyes jó tanács

Akár tésztával is ehetjük, azzal is finom.

Hozzávalók

1 kg marha vagy sertéshús
1 fej vöröshagyma
2 db nagyobb répa
2 db kisebb zöldség
só, fehérbors, őrölt kömény
1 teáskanál mustár
1 evőkanál liszt
fél kispohár tejföl
1 evőkanál kristálycukor

Kövess minket a Facebookon is!