megtekintve: 7 973 alkalommal
elkészítve: 229 alkalommal megfőztem én is
Az olajat felhevítjük, a liszttel rántást készítünk.
Felöntjük a hideg paradicsomlével.
Belevágjuk apróra a hagymár, ízesítjük,sóval, borssal cukorral.
Kb. 10-15 percig forraljuk.
A tésztát bele is főzhetjük,de akkor megszívja magát.
Ha külön kifőzzük, tálaláskor tegyük bele.
főzési idő: 30 min
Nyáron, ha van időnk és friss paradicsomunk,főleg olyan ami a saját kertünkben termett, még finomabb levest főzhetünk belőle.A paradicsomot megmossuk, négyfelé vágjuk, feltesszük főni, ha teljesen megfőtt átpaszírozzuk, és készíthetjük belőle a levest.
1 liter paradicsomlé
3 ek. liszt
3 ek. olaj
kisebb fej vöröshagyma
víz
3 ek.cukor
só, bors, víz
betűtészta, vagy bármilyen levestészta