Grill ételek háttér
kukk

Kapros gombaleves recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 5 141 alkalommal

elkészítve: 68 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: vidám konyha

Elkészítése

Vajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott és utána alaposan megmosott vöröshagymát. Hozzáadjuk a gombát, és mikor aranysárgára pirult, megszórjuk liszttel. Jól elkeverjük és feleresztjük kb.. 1 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és a húsleveskockával vagy az ételízesítővel kb. 20 percig forraljuk. Tálaláskor keverjünk bele 1 pohár tejfölt, és a tetejére finomra vágott kaprot hintünk.

főzési idő: 25 min

Hozzávalók

50 dkg csiperkegomba,
1 húsleveskocka (vagy 1 kávéskanál ételízesítő)
1 vöröshagyma
5 dkg vaj
1 evőkanál liszt
1 csomó kapor
2 dl tejföl
só, fekete bors.

Kövess minket a Facebookon is!