

megtekintve: 5 141 alkalommal
elkészítve: 68 alkalommal megfőztem én is
Vajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott és utána alaposan megmosott vöröshagymát. Hozzáadjuk a gombát, és mikor aranysárgára pirult, megszórjuk liszttel. Jól elkeverjük és feleresztjük kb.. 1 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és a húsleveskockával vagy az ételízesítővel kb. 20 percig forraljuk. Tálaláskor keverjünk bele 1 pohár tejfölt, és a tetejére finomra vágott kaprot hintünk.
főzési idő: 25 min
50 dkg csiperkegomba,
1 húsleveskocka (vagy 1 kávéskanál ételízesítő)
1 vöröshagyma
5 dkg vaj
1 evőkanál liszt
1 csomó kapor
2 dl tejföl
só, fekete bors.