megtekintve: 6 416 alkalommal
elkészítve: 153 alkalommal megfőztem én is
A puha margarint vagy vajat habosra keverjük a cukorral.
Hozzáreszeljük a lime héját, belefacsarjuk a levét, majd hozzáadjuk a lisztet és alaposan összegyúrjuk.
Diónyi gombócokat csípünk a masszából és a tenyerünkkel golyóvá formáljuk, majd koronggá lapítjuk őket.
Sütőpapírral borított tepsire helyezzük őket, és kb. 180 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük a kekszeket.
A csokoládét gőz felett vagy mikróban felolvasztjuk, habzsákba töltjük, és megcsíkozzuk vele a kihűlt kekszeket.
sütési idő: 12 min
Használhatunk a csíkozáshoz egy fémkanalat is.
Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
22 dkg margarin vagy vaj
15 dkg cukor
1 lime reszelt héja + leve
25 dkg liszt
10 dkg csokoládé