Grill ételek háttér
kukk

Citromos fügelekvár recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 120 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 8 778 alkalommal

elkészítve: 101 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: vidám konyha

Elkészítése

A fügét daraboljuk fel, majd adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját, a gyömbért és az őrölt fahéjat. Alaposan összekeverjük és 1 órát állni hagyjuk. Közben többször keverjük át, hogy a cukor mindenhol átjárja.
Feltesszük főni, majd kisebb lángon állandó kevergetés mellett kb.. egy óra alatt főzzük lekvár sűrűségűre. (ha pépesebbet szeretnénk botmixerrel átkeverhetjük)
Ha elég sűrű lett, merjük bele az előzőleg kimosott és (forró sütőben) sterilizált üvegekbe. (az üvegek tetejét lezárhatjuk csavaros tetővel vagy celofán papírral is) Ezután tegyük száraz dunsztba és úgy hagyjuk teljesen kihűlni.

főzési idő: 60 min

Személyes jó tanács

Az elkészült lekvárt felhasználhatjuk süteményekhez, palacsintába, de úgy magában elkanalazgatva is nagyon finom.

Hozzávalók

2,5 kg füge (jó érett)
1,5 kg kristálycukor
2 db citrom leve és reszelt héja
2 cs vaníliás cukor
1 tk őrölt fahéj
2 tk gyömbér (őrölt)

Kövess minket a Facebookon is!