

megtekintve: 15 917 alkalommal
elkészítve: 325 alkalommal megfőztem én is
A kakast besózzuk.
A finomra vágott vöröshagymát olajon megfuttatjuk.
Majd húsdarabok mindkét oldalát ezen a vöröshagymán megpirítjuk.
Ahogyan pirulnak sorban a húsok tepsibe szedjük őket.
A sört, a konyakot, a mustárt, borsot, gyömbért,a fokhagymát,a vöröshagymát(amin a húst sütöttük)összekeverjük, és ráöntjük az elősütött kakasdarabokra.
Lefedve meleg sütőben 1,5 vagy két órát pároljuk, attól függ mennyire volt fiatal a kakas.
Ha puha a hús kiszedjük a tepsiből.
A lisztet elkeverjük a tejföllel, és besűrítjük vele a tepsiben maradt levet, majd ráöntjük a húsra.
krumplipürével, és savanyúsággal tálaljuk.
sütési idő: 120 min
1 egész fiatal kakas feldarabolva
2 fej vöröshagyma
5 dl sör
1 evőkanál mustár
0,5 dl konyak
2 dl tejföl
2 csapott evőkanál liszt
4 gerezd fokhagyma
só
bors
gyömbér(elhagyható)