megtekintve: 9 426 alkalommal
elkészítve: 217 alkalommal megfőztem én is
Az élesztőt, kis cukros tejben felfuttatjuk, a lisztet dagasztótálba tesszük, hozzáadjuk a többi hozzávalót,az élesztőt, rugalmas tésztává gyúrjuk. Kétfelé vesszük, gombócot gyúrunk belőle, és a duplájára kelesztjük. Ha megkelt vékonyra sodorjuk, megkenjük az olvasztott zsírral, megszórjuk kristálycukorral, és mazsolával. Feltekerjük mint a bejglit. A másik lapot is elkészítjük, a két fonatot összesodorjuk. Sütőpapírral bélelt dobozformába tesszük, tetejét is megkenjük zsírral, és ismét kelesztjük.180 fokos gőzös sütőben szép pirosra sütjük.
sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Nagyon finom puha foszlós kalács, a mazsolától szaftos.
Nagyon finom foszlós, puha .
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 tojássárga
kis só
kb. 2-2,5 dcl tej
ezen kívül:
kb. 10 dkg zsír
mazsola
kb.8-10 dkg kristálycukor