Grill ételek háttér
kukk

Paplanos csirke recept

A recept még nem lett értékelve
  • 75 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 3 338 alkalommal

elkészítve: 56 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Megtisztítjuk a csirkecombokat, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kevés olajjal leöntjük és egymás mellé tepsibe rakjuk. Alufóliával lefedjük, 180 fokon megsütjük. Miután megsültek, kicsontozzuk a húst. Megpároljuk és megpirítjuk a gombát a tepsiben fennmaradt zsiradékban.Beletesszük a lisztet, ami kicsit összekapja a gombás zsiradékot. Melegen beleöntjük a tejet, majd levesszük a tűzről. Addig hagyjuk hűlni, amíg enyhe habot verünk 3 tojásfehérjéből. Beletesszük a gombás zsiradékba a 3 tojássárgáját, az egészet jól összekavarjuk. Belekeverjük a felvert tojásfehérjét. A kicsontozott csirkét hőálló tálban elterítjük. Ráöntjük a kikevert masszát. Előmelegített sütőbe tesszük. A tetejére tehetünk reszelt sajtot. Addig sütjük, amíg a teteje szépen megbarnul. Rizzsel, savanyúsággal tálalhatjuk.

sütési mód: légkeverés

Hozzávalók

5 egész csirkecomb
20 dkg gomba
1,5 evőkanál liszt
3 tojás
3 dl tej
bors

sajt

Kövess minket a Facebookon is!