megtekintve: 6 329 alkalommal
elkészítve: 138 alkalommal megfőztem én is
Megtisztítjuk a csirkecombokat, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kevés olajjal leöntjük és egymás mellé tepsibe rakjuk. Alufóliával lefedjük, 180 fokon megsütjük. Miután megsültek, kicsontozzuk a húst. Megpároljuk és megpirítjuk a gombát a tepsiben fennmaradt zsiradékban.Beletesszük a lisztet, ami kicsit összekapja a gombás zsiradékot. Melegen beleöntjük a tejet, majd levesszük a tűzről. Addig hagyjuk hűlni, amíg enyhe habot verünk 3 tojásfehérjéből. Beletesszük a gombás zsiradékba a 3 tojássárgáját, az egészet jól összekavarjuk. Belekeverjük a felvert tojásfehérjét. A kicsontozott csirkét hőálló tálban elterítjük. Ráöntjük a kikevert masszát. Előmelegített sütőbe tesszük. A tetejére tehetünk reszelt sajtot. Addig sütjük, amíg a teteje szépen megbarnul. Rizzsel, savanyúsággal tálalhatjuk.
sütési mód: légkeverés
5 egész csirkecomb
20 dkg gomba
1,5 evőkanál liszt
3 tojás
3 dl tej
bors
só
sajt