

megtekintve: 16 387 alkalommal
elkészítve: 202 alkalommal megfőztem én is
A hússzeleteket vékonyra klopfoljuk, megsózzuk és lisztbe forgatjuk.
Nagy lábasban kevés olajat hevítünk, a húsok mindkét oldalára barna kérget sütünk, kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsírban egy kanálnyi lisztet pirítunk, hozzáadjuk a paradicsompürét, felöntjük egy decinyi vízzel és összeforraljuk. Beleöntjük egy tepsibe majd egymás mellé ráfektetjük a sült húsokat is.
Sós vízben megfőzzük a metéltet, leszűrjük és elkeverjük egy kevés vajjal.
A tojást enyhén felverjük, hozzáadjuk a tejfölt és ebbe belekeverjük a főtt tésztát. A hússzeletekre halmozzuk a tésztás masszát, majd reszelt sajttal szórjuk meg a halmokat. Előmelegített, 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Pl. káposztasalátával is tálalhatjuk.
főzési idő: 10 min
sütési idő: 40 min
hőfok: 180 °C
6 szelet sertéskaraj
kevés liszt, olaj, vaj
1 evőkanál paradicsompüré
10 dkg gyufametélt
1 tojás
1 dl tejföl
10 dkg trappista sajt
só