megtekintve: 6 778 alkalommal
elkészítve: 142 alkalommal megfőztem én is
A húst csíkokra vágjuk.
A szalonnát felaprítjuk.
A hagymát felkarikázzuk.
Az olívabogyót négy részre vágjuk.
A szalonnát az olajon megpirítjuk, majd a póréhagymát is.
Ezután a hús mindkét oldalát lisztbe mártjuk, mikor lesül beletesszük az olívabogyót. Majd fűszerezzük ízlés szerint.
Ezután fél liter vízzel felöntjük, mikor már felforrt beletesszük a tésztát, és újraforralásnál takarékon készre főzzük.
Ha kell, még a tészta puhulásához öntünk rá vizet.
főzési idő: 40 min
0,5 kg csirkemell
10 dkg szalonna (húsos)
1 póréhagyma
20 dkg olívabogyó
1 dl oliva olaj
só, bors, vegeta ízlés szerint
0,5 kg apró tészta vagy rizs