Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Tejfölös káposztaleves. recept

A recept értékelése: 4,2 pont
  • 90 min
  • egyszerû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 3 403 alkalommal

elkészítve: 71 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Elkészítése

A húst, a bacont, és a káposztát vágjuk fel kisebb kockákra. A zöldségeket vékonyan karikázzuk le. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra.

Egy fazékba hevítsük fel az olajat, majd kezdjük el üvegesre párolni a bacont és a vöröshagymát. Pár perc után adjuk hozzá a fokhagymát, majd a húst és a zöldségeket. Néha megkeverve addig pároljuk, még a hús kifehéredik. Ezután adjuk hozzá a ketchupot, a Piros Aranyat, a pirospaprikát, ízlés szerint sót, őrölt borsot és a köménymagot, majd keverjük alaposan össze. Végül öntsük fel a vízzel, és főzzük félpuhára.

Amikor a hús és a zöldségek félig megpuhultak, akkor adjuk hozzá a kockára vágott káposztát, ha szükséges ízesítsünk utána, majd főzzük puhára.

A tejfölt keverjük simára a liszttel és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk a forrásban lévő leveshez. Ezután szép lassan főzzük még pár percig, majd teljesen lefedve hagyjuk legalább egy fél óráig állni.

Személyes jó tanács

Tálalás előtt merjük a levest tányérokba, és ízlés szerint egy szelet kenyérrel kínáljuk.

Hozzávalók

20 dkg fejes káposzta
25 dkg sertéscomb
10 dkg bacon
2 db sárgarépa
1 db zöldség
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

őrölt bors
köménymag
1 ek ketchup
1 ek pirospaprika
1 tk Piros Arany
2 dl tejföl
1 ek liszt
1 ek olaj
2 l víz

Kövess minket a Facebookon is!