Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Tésztatorta (citromos-mandulás) recept

A recept értékelése: 3,7 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 10 811 alkalommal

elkészítve: 366 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Arizs65

Elkészítése

Lobogó vízben főzzük meg a cérnametéltet, szűrjük le. Keverjük el a lisztet a sütőporral, a darált mandulával, a porcukorral, az olvasztott vajjal, az enyhén felvert tojásokkal, majd keverjük hozzá a kifőtt tésztát.
Vajazzunk, és finoman lisztezzünk ki egy 18-20 cm-es tortaformát, öntsük bele a tésztát. 200 °C-os sütőben süssük 35-40 percig, amíg szépen pirulni kezd a teteje.
Közben a sziruphoz vékonyan karikázzuk fel a citromot, tegyük a cukorral elkevert vízhez, majd takarékon, gyöngyözve főzzük a citromkarikákat, míg a szirup besűrűsödik.
A már majdnem kihűlt tortát borítsuk ki a formából, szeleteljük fel, locsoljuk meg a szeleteket a sziruppal. Citromkarikával díszítsük és tálaljuk.

sütési idő: 35 min
hőfok: 200 °C

Személyes jó tanács

Kalória: kb 3300 kcal

Hozzávalók

12 dkg cérnametélt
10 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
10 dkg darált mandula
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
3 tojás

A sziruphoz:
1 darab citrom
7 dkg cukor
2 dl víz

Kövess minket a Facebookon is!