

megtekintve: 10 811 alkalommal
elkészítve: 366 alkalommal megfőztem én is
Lobogó vízben főzzük meg a cérnametéltet, szűrjük le. Keverjük el a lisztet a sütőporral, a darált mandulával, a porcukorral, az olvasztott vajjal, az enyhén felvert tojásokkal, majd keverjük hozzá a kifőtt tésztát.
Vajazzunk, és finoman lisztezzünk ki egy 18-20 cm-es tortaformát, öntsük bele a tésztát. 200 °C-os sütőben süssük 35-40 percig, amíg szépen pirulni kezd a teteje.
Közben a sziruphoz vékonyan karikázzuk fel a citromot, tegyük a cukorral elkevert vízhez, majd takarékon, gyöngyözve főzzük a citromkarikákat, míg a szirup besűrűsödik.
A már majdnem kihűlt tortát borítsuk ki a formából, szeleteljük fel, locsoljuk meg a szeleteket a sziruppal. Citromkarikával díszítsük és tálaljuk.
sütési idő: 35 min
hőfok: 200 °C
Kalória: kb 3300 kcal
12 dkg cérnametélt
10 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
10 dkg darált mandula
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
3 tojás
A sziruphoz:
1 darab citrom
7 dkg cukor
2 dl víz