

megtekintve: 5 396 alkalommal
elkészítve: 205 alkalommal megfőztem én is
Az élesztőt kis langyos vízben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval rugalmas ?kissé lágyabb- tésztát gyúrunk. ( én dagasztó gépbe teszem). Kiolajozott kelesztőtálba tesszük, és hűvös helyre ( spajzba) tesszük egy éjszakára. Másnap reggel 8 darabba vesszük, ovalisra nyújtjuk, olajjal megkenjük, feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ismét kelesztjük, majd 220 C fokos sütőben ( gőzös) szép pirosra sütjük.
sütési idő: 30 min
hőfok: 220 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Nagyon finom, puha, nem ( nehéz ) ?sűrű? .
: (2,5 dcl ?es bögre)
1,5 bögre kenyérliszt (BL 80)
1,5 bögre teljes kiőrlésű liszt ( BL 196)
1-2 teáskanál só
2 dkg élesztő
Kb. 3 dcl langyos víz
2 evőkanál olaj + kenni